انواع روش های سمپاشی منازل

انواع روش های سمپاشی منازل

انواع روش های سمپاشی منازل


وجود حشرات موذی در محیط زندگی انسان باعث باعث انتقال انواع انگل های مشترک بین انسان و حیوان  و باعث ایجاد بسیاری از بیماری ها و عفونت ها میشود و این موضوع باعث به خطر افتادن سلامت خانه و باعث اسیب به وضعیت سلامت جامعه میشود.

هر ساله پس از گرم شدن هوا در فصل تابستان شاهد حضور حشرات موذی در محیط خانه هستیم اصلی ترین راه ورود این موجودات فضلاب ها  می باشند.

فاضلاب ها منبع اصلی الودگی و راه انتقال این الودگی به بیرون حشراتی مانند سوسک ها میباشند.درادامه به برسی انواع روش های سمپاشی برای در امان ماندن از خطرات ناشی از وجود این موجودات مپردازیم.

در بسیار از موارد با استفاده از اسپری حشره کش های ساده مشکل حشرات موذی بر طرف میشود اما در بسیاری از موارد مشکل به قدری حاد و جدی است که تنها سمپاشی با سموم قوی تر میتواند این مشکل را بر طرف کند .این کار اگر به درستی و به صورت اصولی انجام شود میتواند برای همیشه مشکل شما با این موجودات ناخوشایند را برطرف کند.

نکته ای که حتما در بحث سمپاشی منازل باید رعایت شود استفاده از سم مناسب با دوز مناسب است که حتما باید بدست افراد دارای تجربه و تخصص در این زمینه انجام شود.

 

حشره های از چه راه هایی وارد خانه میشوند؟

حشرات معمولا به دنبال جایی گرم برای تخم گذاری و تکثیر ومکانی برای  پیدا کردن غذا هستند.

از راه های ورود این موجودات به خانه میتوان درزهای موجود در خانه، سوراخ ها، مکان های مرطوب، لوازم خریداری شده و راه های فاضلاب اشاره کرد. اولین گام برای مبارزه با این حشرات بستن راه های ورودی ان ها به خانه میباشد.

 

بهترین سم برای سم پاشی

در محیط منزل باید از سمی استفاده شود که استفاده از آن برای انسان ها مضر نباشد ضمن آن که بو نداشته باشد و لک از خود بر جای نگذارد و  نیز مدت زیادی برای تاثیر و فراهم نمودن محیط زندگی مناسب برای اهالی خانه نیاز نباشد.

نمیتوان گفت کدام سم بهترین میباشد زیرا کاربرد هر سم متفاوت است. برای انتخاب سم مناسب حتما قبل از اقدام به سم پاشی از متخصص این کار مشاوره دریافت کنید.

 

پیشنهاد مطالعه مقاله : بهترین زمان برای سمپاشی چه موقع است؟

 

نکات مهم پیش از سمپاشی خانه

از سری نکاتی که حتما پیش از سمپاشی باید رعایت  شود جمع کردن غذا های رو باز در سراسر خانه،جمع آوری ظرف های غذاخوری از جاهای های روباز، بستن تمامی در ها و پنجره ها،خارج کردن حیوانات خانگی از منزل،خروج تمامی افراد  از منزل به مدت حداقل 2 ساعت،اطلاع دادن به همسایه ها قبل از شروع سم پاشی میباشد.

بهترین زمان برای سم پاشی خانه قبل از گرم شدن هوا و هنگامی است که حشرات در حال استراحت و تخم گذاری میباشند ، میباشد.

 

عامل های موثر در بهبود سمپاشی حشرات درخانه

با برسی تعدادی از عوامل موجود در خانه قبل از سم پاشی متوانمیزان تاثیر گذاری سموم هنگام سمپاشی را بهبود بخشید .

این عوامل عبارت اند از : سازگاری سموم مورد استفاده با سطوح،مقاومت نوع حشره به سم مورد استفاده اندازه سم مورد استفاده ،مدت زمان سمپاشی ،زمان حضور حشرات در محیط خانه

 

انواع روش های سم پاشی حشرات موذی

از میان جانداران، حشرات بیشترین حضور در مکان هایی که انسان ها زندگی میکنند را دارا هستند. سوسک،ساس،پشه ، موریانه ، مورچه و… از انواع این موجودات هستند .در ادامه به راه های سم پاشی این حشرات میپردازیم.

 

سم پاشی سوسک

سوسک ها از موجوداتی هستند که میتوان گفت همه انسان ها حداقل یکبار انها را مشاهده کرده اند . این موجودات چندش اور معمولا از درچیه های فاضلاب وارد محیط زندگی انسان میشوند.

سوسک ها به دو نوع ریز و درشت دسته بندی مشوند. سوسک های درشت معمولا ناقل بیماری های مختلف میباشند و سم پاشی و از بین بردن انها را بسیار باید جدی گرفت.

سوسک های ریز از نوع دیگر سوسک ها هستند . این نوع از سوسک به سرعت ثکثیر پیدا میکنند و بسیار سر سخت در مقابل سموم هستند .این موجودات معمولا در کابینت ها و مکان های بدون دسترسی پنهان میشوند . از بین بردن سریع این موجودات کار بسیار دشواری میباشد و سم پاشی انها باید بدست افراد متخصص انجام شود.

 

سمپاشی از طریق طعمه گذاری برای سوسک

برای طعمه های سوسک میتوان از سه نوع مایع، ژل و جامد استفاده کرد.این تعمه دارای سم چرخشی میباشد به طوری که بر روی تخم ، فضولات، لاشه و … تاثیر میگذارد و در صورتی که سوسک دیگری بزاق، فضولات و لاشه این سوسک ها را بخورد تحت تاثیر سم طعمه قرار خواهد گرفت.

این طعمه باید بر سر راه سوسک ها و محل زندگی انها قرار بگیرد. این روش یکی از ساده ترین و بهترین روش های دفع سوسک به حساب می اید.

 

سمپاشی سوسک با استفاده از گاز

از قدیمی ترین روش هایی که برای  دفع سوسک ها به کار سم پاشی با گاز میباشد.این روش در مکان هایی استفاده میشود که تجمع این موجودات بیش از اندازه باشد .

در این روش گاز حشره کش را وارد محل کرده و سوسک ها را از بین می برند.

 

سمپاشی مورچه

مورچه ها در واقع حشرات کارگری هستند که به دنبال غذا برای بچه های ملکه هستند.الودگی این موجودات نسبت به بقیه حشرات کمتر میباشد ولی به سرعت در خانه شما تجمع میکنند .

هدف این موجودات مواد غذایی موجود در خانه شما میباشد. بهترین راه مقابله  با این موجودات پیدا محل ورود آنها به خانه  و بستن آن با گچ یا سیمان به همراه مواد سمی مانند پودر سایپرمترین میباشد. یکی از راه های دیگر مقابله با مورچه ها استفاده از مواد خوراکی آغشته به سم می باشد.

 

سمپاشی موریانه

موریانه های نیز مانند مورچه ها به دنبال تامین غذای ملکه خود هستند. موریانه ها علاقه فراوانی به مواد سلولزی از جمله چوب و کاغذ میباشند و می تواند سبب کاهش استحکام مبلمان و یا سایر صنایع چوبی خانه بشوند.

مبارزه با این موجودات مانند مبارزه با مورچه های میباشد با این تفاوت که باید مصنوعات چوبی به طور کامل سمپاشی شوند و مواردی که مورد حمله این موجودات قرار گرفته اند برای مدتی در معرض تابش شدید نور خورشید و دور از منزل نگهداری شوند.

 

سمپاشی ساس

این موجودات  از ها انگل خارجی انسان هستند و از خون انسان تغذیه میکنند و عامل انتقال بسیاری از بیماری ها میباشند.

ساس ها معمولاً در چروک های رختخواب و یا در درزهای تخت خواب های چوبی و یا فلزی و در مناطقی که رفت و آمد انسان ها زیاد است میتوان مشاهده کرد.

این حشره به رنگ قهوه ای روشن تا تیره و نوع بالغ ان بین 3 تا 5 میلی متر دیده میشوند.زمانی که انسان به خواب میرود در شب و موقعی که فضا تاریک میشود این حشره موذی از مکان خود خارج میشود و به پوست انسان میچسبد و از خون و مواد زیرپوتی بدن انسان تغذیه می کند.

حشره بالغ پس از تغذیه به پناهگاه خود بر گشته و شروع به تخم گذاری میکند. مبارزه با این حشره بسیار دشوار است زیرا به گونه ای پناهگاه خود را انتخاب میکند که دسترسی و سمپاشی ان بسیار دشوار میشود.

بهترین روش سمپاشی ساس استفاده از سمومی مثل لامبدا سی هالوترین و پرمترین است که  بر روی این حشرات بسیار تاثیر گذار است . با این حال برای سمپاشی این موجودات از افراد متخصص کمک بگیرید!

 

سمپاشی کنه و کک

این موجودات دو مزاحم انسان ها و حیوانات هستند و معمولا در نزدیکی مکان هایی که حیوانات نگهداری میشوند یافت میشوند.

این حشرات از جمله  حشرات خونخوار بوده و با ایجاد گزش های کوچک بر روی پوست انسان به خون انسان دسترسی پیدا کرده و از آن تغذیه می کند.گزش این موجودات باعث التهاب و خارش بر روی پوست میشود.

رعایت بهداشت فردی برای در امان ماندن ازاین موجودات بسیار موثر و استفاده از مواد شوینده  دارای مواد سمی و گوگردی به نابودی این حشرات کمک میکند.

 

سمپاشی شپش

این موجود از پوست های مرده سر و یا  مواد دفعی ناحیه رویش مو تغذیه کرده و سبب ایجاد التهاب و خارش در سر مشود.

این موجود به راحتی از فردی به فرد دیگر انتقال میابد. راه رهایی از این حشره مزاحم استفاده از مواد شوینده سمی و یا استفاده از برس های مخصوص میباشد که باعث کاهش و یا از بین رفتن آنها بر روی پوست سر می شود.

 

سمپاشی مگس ها

این موجودات علاقه مند به نوشیدن عصاره مواد در حال گندیدن و یا غذاهای مختلف هستند.این موجودات با توجه به نوع تغذیه خود ناقل بسیاری از طیف وسیعی از باکتری های آلوده کننده و یا سایر میکروارگانیسم هایی که سبب ایجاد بیماری‌ های پوستی و گوارشی در انسان ها می شود هستند.

برای در امان ماندن از این حشرات میتوان از مسدود کننده ها مثل توری و پرده و برای نابودی انها از حشره کش ها استفاده کرد.

 

سم پاشی پشه ها

این موجودات معمولا بر روی اب های راکد تخم گذاری میکنند . بنابر این در جاهایی که اب راکد وجود دارد بیشتر دیده میشوند . این موجودات نیز مانند بسیاری از حشرات از خون انسان تغذیه میکنند .

گزش این موجودات باعث التهاب پوست و خارش و با توجه به تغذیه شدن از خون انسان این حشرات نیز ناقل بسیاری از بیماری ها هستند. این موجود عمر بسیار کوتاهی داشته و بسیار ضعیف در برابر سموم هستند.

استفاده از قرص ها و اسپری های پشه کش راه مناسبی برای نابود کردن این موجودات در محیط و همچنین استفاده از توری در ورودی ها میتواند از ورود انها جلو گیری کند.

 

سم پاشی ماهی نقره ای

این حشره بدون بال در مناطق مرطوب بیشتر دیده میشود .این حشره  از مواد سلولزی مثل کاغذ، کارتن، فرش، لباس  … تغذیه میکند. ماهی نقره ای در اماکنی مانند زیرزمین، انباری، خرپشته و یا حمام به راحتی دیده میشود.

استفاده از قرص نفتالین و سایر قرص های متصاعد کننده گازهای سمی برای مقابله با این موجود مناسب میباشند.

 

سم پاشی بید

بید ها نیز در مکان هایی که مرطوب و گذر هوا کم است دیده میشوند. این موجودات از مواد سلولزی تغذیه میکنند.

انواع قرص های نفتالین و یا قرص های ساطع کننده گازهای سمی نظیر سایپرمترین برای نابودی این حشرات استفاده میشود.

 

مراحل سمپاشی خانه

برای سمپاشی خانه ابتدا نوع حشره را مشخص . پس مشخص شدن نوع حشره سم مورد نیاز را تهیه کنید. حتما هنگام سمپاشی از لباس مناسب و ماسک مخصوص استفاده کنید.

 

پس از سمپاشی خانه چه باید کرد؟

پس از سمپاشی دست و صورت را با مواد شوینده مناسب بشویید ، مقداری آب بنوشید و لباس های مورد استفاده هنگام  سمپاشی را در معرض تابش خورشید قرار دهید.

قبل از زمان  مشخص شده توسط کارشناس سمپاش وارد منزلتان نشوید و اگر غذایی بدون محافظ در فضای منزل قبل از سمپاشی باقی مانده بود استفاده نکنید و دور بریزید.

حشرات مرده را بدون درنگ جمع آوری کنید و دور بریزید.درها و پنجره ها را باز کنید و وسایلی که با سم برخورد داشتند را در آفتاب قرار دهید و نظافت منزل را رعایت کنید.

24 ساعت بعد از تمام شدن سمپاشی باید تمامی ظروف الوده به سم را با مواد شوینده ضدعفونی کنید.

تا ۴۸ ساعت بعد از سمپاشی از ورود کودکان و سالمندان به خانه جلو گیری شود.

 

خطرات و عوارض سمپاشی

هنگامی سم پاشی مقداری از سموم از طریق دستگاه تنفس ، پوست و مواد غذایی وارد بدن میشوند.ماده سازنده سموم معمولا آبامکتین، سیفلوترین، فیپرونیل، پرمترین، بیفنترین، هیدرامتیلون، پیرتروم، بوریک اسید، دلتامترین و IGR (تنظیم کننده رشد حشرات) میباشد.

این مواد شیمیایی هستند و میتواند بر روی بدن انسان تاثیر گذار باشند.

 

تاثیر سمپاشی منازل بر بدن انسان ها

این عوارض به سه دسته ی عوارض فوری، عوارض  طولانی مدت و دیگر عوارض دسته بندی میشود.

از رایج ترین اثرات جانبی این مواد شامل سرگیجه، سردرد، گرفتگی عضلات شکم، تهوع،  استفراغ، اسهال، اشک ریزی بیش از حد، تاری دید، بزاق بیش از اندازه، و عرق کردن می باشد که در کوتاه مدت دیده میشوند.

از جمله عوارض طولانی مدت استفاده از این مواد میتوان به احساس ناخوشی، خستگی، ضعف مداوم و ناتوانی در تمرکز و یادآوری موارد اشاره کرد

از عوارض دیگر این مواد شیمیایی نیز میتواند به :

– پوستی: جوش پوستی، سمی شدن پوست و عفونت های پوستی

-تنفسی :دشواری در تنفس، برونشیت مزمن، خس خس سینه، آسم و …

-نقص اندام

– انواع سرطان

-آسیب های مغزی

-عقیم شدن و ناباروری

-نقص های مادرزادی

اشاره کرد.

5/5 - (3 امتیاز)

مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *